25 nëntor 2016

Federika Mogerini me rastin e Ditës ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Femrave

Porosi e përfaqësuesit të lartë\Zëvendës-Kryetari Federika Mogerini me rastin e Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Femrave

30 gusht 2016

Programi për bashkëpunim ndërkufitar ndërmjet ish republikës Jugosllave e Maqedonisë dhe Republikës së Shqipërisë në kuadër të Instrumentit për Ndihmë për Paraaderim (IPA II) për 2014 dhe 2015

Delegacioni i Bashkimit Evropian në ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë, organizon gjashtë (6) seanca informative për Thirrjen për Propozime të lartpërmendur gjatë muajit tetor të vitit 2016

25 gusht 2016

Reduktimi i emisionit të CO2 prej makinave

Legjislacioni i BE-së vendos objektiva të detyrueshme të reduktimit për makinat e reja. Ky legjislacion është gurthemel i strategjisë së BE-së për të përmirësuar ekonominë e karburantit të makinave të shitura në tregun Evropian

25 gusht 2016

Drejtë statistikave sociale më të mira për një Evropë sociale

Bashkimi Evropian miratoi një propozim për një Rregullore të re, për mbledhjen dhe përdorimin e të dhënave në mënyrë të integruar dhe të re nga kërkimet sociale me qëllim që të mbështetet sa më mirë që është e ...

19 gusht 2016

Dita Botërore Humanitare 2016

Çdo vit, më 19 gusht Dita Botërore Humanitare është një rast për të nderuar kontributin e paçmueshëm të punëtoreve humanitar të cilët rrezikuan jetën e tyre për të shpëtuar jetën e të tjerëve.

18 gusht 2016

Shkëmbim programi Evropian për Sipërmarrësit

Erasmus për Sipërmarrësit e Rinj paraqet shkëmbim ndërkufitar i cili u jep shans sipërmarrësve të rinj ose atyre që aspirojnë të mësojnë nga përvoja e sipërmarrësve të cilët udhëheqin me biznese të vogla në vendet tjera pjesëmarrëse.

17 gusht 2016

EYE2016: Transformimi i Evropës

Majin e fundit, Parlamenti Evropian në Strasburg ishte transformuar nga 7500 të rijnë të ardhur nga i tërë kontinenti dhe përtej tij për Evenimenti i të Rinjve Evropian (EYE2016).

12 gusht 2016

BE-ja dhe UNICEF-i e zgjeruan partneritetin e tyre për mbrojtje më të mirë të të drejtave të fëmijëve në Evropën Juglindore

Bashkimi Evropian dhe UNICEF-i e kanë zgjeruar partneritetin e tyre të rëndësishëm qëllimi i të cilit është ti mbroj fëmijët nga dhuna dhe ti përfshijë fëmijët me nevoja të veçanta më mirë në shoq[r

9 gusht 2016

BE-ja e aktivizoi Mekanizmin e BE-së për ndihmë të ish Republikës Jugosllave e Maqedonisë pas përmbytjeve vdekjeprurëse

Mekanizmi i BE-së për Mbrojtje Civile është i aktivizuar dhe ekipi i parë i ekspertëve të BE-së është nisur për në ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë pas përmbytjeve.

5 gusht 2016

Direktiva e re e BE-së do ti thjeshtëson rregullat për studentët, hulumtuesit, stazhierët dhe vullnetarët

Direktiva e re e miratuar e BE-së do ti thjeshtësoj disa nga rregullat për hyrje dhe qëndrim që duhet të plotësohen nga individët që vinë jashtë BE-së për të studiuar, për të kryer stazh ose për të volontuar në Evropë.

5 gusht 2016

Kjo është vera e fundit me kosto për roaming në BE

Komisioni Evropian e përgatit terrenin për ti vejë fund kostove për roaming në qershor 2017.

4 gusht 2016

Çfarë bën BE-ja për ndryshimet e klimës? Çfarë bën BE-ja për ndryshimet e klimës?

Veprimet për ti trajtuar ndryshimin e klimës dhe për ti ulë emisionet e gazeve serë paraqet prioritet për BE-në

29 korrik 2016

Konkurs për fotografi më të bukur: Evropa në rajonin tonë

Na tregoni se si shfrytëzohen investimet e BE-së në vendin ku jetoni, punoni ose udhëtoni! Merrni pjesë në konkursin për fotografi më të bukur për të fituar pjesëmarrje në punëtori për fotografi në Bruksel dhe një udhëtim dyditorë për dy persona në Bruksel

29 korrik 2016

Fluturimi i parë me avion diellor përreth botës

Solar Impulse 2 në mënyrë të suksesshme e ka përfunduar fluturimin e parë përreth botës me avion diellor, pasi që ateroi në Abu Dhabi të mërkurën në mëngjes, 26.07.216

27 korrik 2016

Komisioni i regjistroi iniciativat 'Let'sFly2Europe' (Të fluturojmë në Evropë) dhe 'People4Soil'

Komisioni Evropian sot ka marrë vendim për të regjistruar Iniciativat evropiane civile 'LetsFly2Europe' dhe 'People4Soil'.

25 korrik 2016

BE ja i publikon rezultatet kryesore nga bashkëpunimi ndërkombëtarë dhe nga veprimet për zhvillim

Korniza e rezultateve për bashkëpunimin dhe zhvillimin ndërkombëtarë i BE-së i ka siguruar bazat për këtë raport vjetor i BE-së i cili është i pari i këtij lloji.

22 korrik 2016

Këshilli i Evropës – Zyra e Drejtorisë Gjenerale për Programe kërkon që të rekrutoj ndihmës të projekteve

Punësimi është i kufizuar sipas kohëzgjatjes së projektit (nga 18 deri më 24 muaj).

18 korrik 2016

Harmonizimi me legjislacionin e BE-së nga shtetet anëtare është duke u përmirësuar, por mbetet edhe shumë punë që të lirohet potenciali i plotë i Tregut të Vetëm

Komisioni Evropian e ka përsëritur përkushtimin e saj për të siguruar aplikim efikas të legjislacionit evropian, dhe në veçanti, për tregun më të madh në botë i cili përbëhet nga 500 milionë qytetarë.

14 korrik 2016

Krahasimi i performancës së inovacionit: sa është inovativ shteti i juaj?

Tabela Evropiane e Inovacioneve [1] mundëson vlerësim krahasues për hulumtimet dhe inovacionet si dhe për përparësitë dhe mangësitë të sistemeve nacionale për hulumtim dhe inovacion.

13 korrik 2016

Komisioni Evropian e prezantoi Mburojën e Privatësisë ndërmjet BE-së dhe SHBA-së

Komisioni Evropian, të martën më 12 korrik të vitit 2016, e miratoi Mburojën e Privatësisë ndërmjet BE-së dhe SHBA-së. Kjo kornizë i mbron të drejtat themelore të të gjithë individëve të BE-së të cilave të dhënat personale transferohen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe sjellë qartësi juridike për bizneset të cilat bazohen në qarkullimin transatlantik të të dhënave

13 qershor 2016

Aksioni klimatik: BE-ja përgatit një mënyrë për ratifikim më të shpejtë të Marrëveshjes së Parisit

Komisioni Evropian prezantoi një propozim për Bashkimin Evropian, që të ratifikojë Marrëveshjen e Parisit, marrëveshje universale, legalisht e detyrueshme në botë për ta trajtuar ndryshimin e klimës. Propozimi i Komisionit Evropian vjen vetëm disa javë pasi BE-ja dhe 174 vende nënshkruan marrëveshjen historike në ceremoni

23 mund 2016

23* filma mbështetur nga MEDIA 'Evropa kreative', shfaqur në Kanë

Festivali i Filmit në Kanë, si dhe ngjarjet e saj paralele- "Directors' fortnight" (Dyjavëorëshi i Regjisorëve) dhe "Semaine de la Critique", do të prezantojë 22 filmat e mbështetur nga MEDIA Evropa kreative, duke filluar nga dita e mërkurë 11 maj deri të dielën më 22 maj, 2016.

23 mund 2016

Faqja e internetit: "Creative Europe" (Evropa Kreative)

Faqja e internetit "The Creative Europe" (Evropa kreative), tashmë është bërë virale dhe është ridizajnuar për të qenë e lehtë në përdorim. Versionet gjermane, italiane dhe spanjolle të faqes do të jenë të publikuara këtë verë.

18 mund 2016

Hyjnë në fuqi rregulla të reja për një Union doganorë më të thjeshtë, më të shpejtë dhe më të sigurt

Të dielën më 1 maj, hynë në fuqi rregulla të reja që do të bëjë punën më të thjeshtë për bizneset që qarkullojnë në Evropë dhe mbrojtje më të mirë të konsumatorëve kundër mallrave të falsifikuara dhe të paligjshme.

04 mund 2016

“Lidhja e të rinjve”- Konferencë studentore për Ballkanin Perëndimore, Paris, 4 korrik 2016

Komisioni Evropian dhe Qeveria e Republikës së Francës, mbështetur nga Forumi Rinorë Evropian(EYF) dhe SALTO-Qendra për resurse të Evropës Juglindore, shpallin thirrje për aplikime në Konferencën Rinore të Ballkanit Perëndimore. Konferenca "Lidhja e te rinjve" do të mbahet në Paris më 4 korrik 2016, në kuadër të Samitit të Ballkanit Perëndimor.

22 prill 2016

Fillon Platforma e re e Diplomacisë Evropiane Kulturore

Platforma e diplomacisë Evropiane Kulturore u lansua për të rritur angazhimin e Bashkimit Evropian(BE-së) me tre shtetet dhe qytetaret e tyre.

21 prill 2016

Evropa280: lidhja e evropianëve për trashëgimin e tyre të artit

Biblioteka digjitale "Europeana" sot fillon fushatën ndërkufitare "Europeana80", fushatë që ka për qëllim të tërheq njerëzit për punime artistike Evropiane dhe evolucionit të tyre ndër shekullorë.

18 Mars 2016

Refugjatët adoleshentë janë “punëtorët dhe gjenitë” e ardhshëm në Evropë, thonë delegatët e EJZJ

Evropa juaj, zëri juaj! (EJZJ) arriti të gjitha pritjet, kur të rinjtë e BE-28 dhe vendeve kandidate befasuan me entuziazmin dhe idetë e tyre të freskëta për të ndihmuar integrimin e emigrantëve në shoqëritë e Evropës – e cila ishte tema e ngjarjes së këtij viti.

17 Mars 2016

Ekonomi cirkulare: rregullativë e re për ta nxitur përdorimin e plehrave organike dhe plehrave nga mbeturinat

Ripërdorimi i lëndëve të para të cilat për momentin hidhen si mbeturina është një nga parimet kryesore të Pakos për Ekonomi Cirkulare e miratuar në dhjetor të vitit 2015. Sot Komisioni propozon Rregullativ e cila në mënyrë të konsiderueshme do ta lehtësoj qasjen në plehra organike dhe plehra nga mbeturina në tregun e vetëm të BE-së, që do të paraqet kthim në përdorimin tradicional të plehrave organike dhe plehrave nga mbeturinat.

07 Mars 2016

Një qasje holistike ndaj aeroplanëve ekologjikë, më të pastër dhe më të pazhurmshëm

Thithja e ajrit nga vrimat e vogla në tehet e përparme të krahëve dhe pjesën e sheshtë të bishtit të aeroplanit, ndryshimi i rrjedhës së ajrit dhe modifikimi i rrahjes së krahëve - një projekt i madh i financuar nga BE-ja është duke krijuar dhe testuar një numër të madh të teknologjive inovative aeronautike që do të përmirësojnë efikasitetin e lëndëve djegëse, do të zvogëlojnë zhurmën dhe gjurmët mjedisore të aeroplanëve.

04 mars 2016

Testim i teknologjisë së re për transport

Një projekt i financuar nga BE-ja është duke e testuar një autobus inovativ, inteligjent, me efikasitet energjetik dhe i adaptuar mirë për pasagjerët i dizajnuar i cili do t’u sjellë përfitime si pasagjerëve ashtu edhe autoriteteve publike në 12 shtete të Evropës. Pritet që zgjedhjet më efektive të sjellin mundësi të reja në treg për teknologjitë më moderne në transportin publik.

2 shkurt 2016

Komisioni Evropian paraqet Planin e Veprimit për të forcuar luftën kundër financimit të terrorizmit

Sulmet e fundit terroriste në vendet e Bashkimin Evropian dhe më gjerë, tregon nevojën për një reagim të fortë të koordinuar Evropian në luftën kundër terrorizmit.

28 janar 2016

Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme të Evropës Juglindore do të përfitojnë 250 milionë euro nga kreditë e garantuar të BE-së

Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme (NVM) në shtatë shtete të Evropës Juglindore – Shqipëri, Bosnjë dhe Hercegovinë, Bullgari, në ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë, Moldavi, Rumuni dhe Serbi – do të kenë qasje më të lehtë në kapital.

27 janar 2016

Komisioni Evropian forcon rregullat për makina më të sigurta dhe më të pastra

Komisioni Evropian ka shpalosur propozime për legjislacion për të siguruar se prodhuesit të makinave i plotësojnë të gjithë standardet e BE-së për siguri, mjedis dhe prodhim.

19 janar 2016

Komisioni propozon masa që të forcohet shkëmbimi i dosjeve kriminale për nënshtetasit jo-Evropian

Sot, Komisioni Evropian propozoi që ta lehtësoj shkëmbimin e dosjeve kriminale të qytetarëve jo-Evropian në BE duke e azhurnuar Sistemin Informativ të Dosjeve Evropiane Kriminale (ECRIS).

15 janar 2016

Biomasa për energji: nga fusha në karburant

Nga bujqësia, pylltaria dhe mbeturinat mund të prodhohen karburante për transport, ngrohje dhe rrymë për kompanitë, me që do të ulet varshmëria e Evropës nga importimi i karburanteve fosile dhe do të ulet emisioni i gazeve serë.

13 janar 2016

Kriza e refugjatëve: Komisioni i rishqyrton veprimet e vitit 2015 dhe i përcakton prioritetet për vitin 2016

Sot, në takimin e tyre javor, Kolegji i Komisarëve diskutuan për krizën e migrantëve, për masat të cilat janë ndërmarrë në vitin 2015 dhe iniciativat që do të prezantohet në pranverë të vitit 2016

Program 18 mujor për presidencën e Holandës, Sllovakisë dhe Maltës me Këshillin e BE-së

Shtetet anëtare të BE-së që do ti mbajnë tre presidencat e ardhshme me Këshillin e BE-së (të njohur si Presidenca e trefishtë) kanë hartuar një agjendë 18 mujore që do të siguroj se, krahas sfidave të menjëhershme me të cilat përballet BE-ja, për çështjet tjera të rëndësishme do të ndahet vëmendje dhe përkushtim i domosdoshëm.

07 Janar 2016

Programi Nacional i Presidencës Holandeze të Këshillit të Bashkimit Evropian

Holanda ka publikuar programin nacional për presidencën e saj të Këshillit të Bashkimit Evropian. Ky publikim është në katër gjuhë dhe fokusohet në prioritetet për gjashtë muajt e ardhshëm.