Програма

Централна прослава на Денот на Европа во Штип

Сабота, 12 мај 2018

12:00 – 21:30ч.

 

ЕУ Парк (12.00-17.00ч.)

12:00 - 12:30 Официјално отворање на ЕУ Паркот и воведни обраќања

Церемонија на сечење лента (на главниот влез на плоштадот „Слобода“)

Благој Бочварски, Градоначалник на Штип

         Зоран Заев, Премиер

         Амбасадор Самуел Жбогар, Шеф на Делегација на Европска Унија

 

Сценска програма

12:30 – 13:00ч. Il Grande Piano“ (Прв перформанс и интеракција со посетителите)

13:10 – 13:20ч. Традиционален унгарски танц

13:30 – 13:45ч. Кулинарско шоу – Факултет за туризам и бизнис логистика – Универзитет „Гоце Делчев” (УГД)

13:55 – 14:10ч. Настап на Музичката академија – УГД

14:20 – 14:30ч. Перформанс Класичен балет – балетско студио при „Дом на млади“

14:40 – 14:50ч. Традиционален фолклорен танц  – Академија „Еуроарт“

15:00 – 15:30ч. Il Grande Piano“ (Втор перформанс и интеракција со посетителите)

15:40 – 15:50ч. Модна ревија во боите на ЕУ – Технолошки факултет – УГД

16:00 – 16:05ч. Настап на хорот на средното музичко училиште „Тодор Скаловски – Тетоец“ Струга

16:15 – 16:20ч. Настап модерен балет на танцово студио „Happy Dance Time

16:30 – 16:45ч. Музички перформанс на Бранко Павловски, Златка Митрева, Наташа Трбојевиќ и Петар Трбојевиќ, организиран од Амбасадата на Унгарија

16:45 – 17:00ч. Il Grande Piano“ (Трет перформанс и интеракција со посетителите)

 

Паралелни активности/12:00 – 17:00ч.

Штандови на земјите-членки на ЕУ, застапувани од страна на волонтери (ученици и студенти), отворени за посетителите од 12:00 – 17:00ч.

„ЕУ Парк Пасош“ – дистрибуиран на посетителите и собирање печати.

Работилница за деца организирана од страна на Амбасадата на Унгарија од 14:00 до 14:30ч.

Изложба на фотографии на тема „Европска година на културно наследство“ од 12:00 до 17:00ч.

Уметнички перформанс на млади сликари – студенти од Ликовната академија при УГД ќе сликаат мотиви поврзани со ЕУ, на самиот плоштад

 

ЕУ за СПОРТ/14:00 – 17:00ч.

Кошаркарски и фудбалски натпревари за деца и демонстрација на карате

 

Концерт „Ѕвездите за ЕУ“/17:30 – 21:00ч.

17:00ч. Церемонија на доделување награди од страна на Амбасадорот Самуел Жбогар
17:30 – 18:
00ч. Зоран Илиев

18:15 – 19:15ч. Brass Brothers

19:45 – 21:15ч. Тамара Тодевска


/></a></html>